2010. november 18., csütörtök

Haboskávé


Itt két dolgot mutatok meg egyszerre. A háttér kávéval festett fehér karton. Nescafé, hogy pontos legyek. Szivaccsal felvittem a feloldott kávét, és a végén részórtam pár szem granulátumot. Élőben is nagyon szép, mintha akvarell lenne. Ráadásul a sötétebb részek fényesek, mintha le lenne lakkozva. De az itt nem látszik.
Ja, és a fülbevaló.
Sokat gondolkoztam, hogy vegyek-e arany színű gyöngyöt, mert nem nézett ki magában elég tetszetősnek. De az ezüstdróttal meghorgolva annyira jó lett, hogy fogok még venni. És nem csak ékszereket fogok horgolni belőle. Olyan, mintha fehérarany lenne. Arany és ezüst együtt. Az is. Csak nem igazi.

Nyaklánc medállal vörösrézből

Nagyon szép árnyalatú vörösrézből horgoltam ezt a medálos nyakláncot. A drót jó tartású, de mégis olyan, mintha nem lehetne eltörni, rugalmas. Piros, és mindenféle rózsaszín gyöngyökel horgoltam a medálba. És egy bordó színű üveggyöngyöt illesztettem a medál végére.

Csipkéből

Mindenféli régi csipke, függöny, gombmaradék.

2010. november 12., péntek

Rózsalugas


Vörösrézből készült egyszerű fülbevaló. Nagyon szépek a színei élőben is.

Virágfülbevaló párban


Amikor már a párja is elkészült. Egy régi lámpáson.

Virágfülbevaló


Egy metálfényű virág.

2010. november 11., csütörtök

Rózsa fülbevaló

A legújabb ékszer több oldalról.

2010. november 10., szerda

2010. november 9., kedd

Máris?

Karácsonyfa fülbevaló. Nagyon jól áll sötét hajhoz.

2010. november 6., szombat


Fülbevaló abból az alkalomból, hogy korábban már készítettem kitűzőt, ugyanilyet csak nagyobbat, amihez kellett egy fülbevaló, de a készeket nem találtam megfelelőnek, ezért ezt a minit alkottam, csak annyira kicsi, hogy jobb volna szőke hajúnak lenni, hogy látszódjon, különben nem volt könnyű ilyen 2 cm átmérőjű rózsát körbeolvasztani, de azért csak sikerült a végén, és mivel most este van, ez a legművészkedőbb kép, amit tudtam készíteni, de éppen ezért a fényviszonyok megfelelőtlenségéből adódóan a színe nem az igazi, ami azért sajnálatos, mert a színe szép, és a képen pedig nem az.
Ismerek olyan embert, aki hasonlóan beszél, csak még inkább körmondatokkal, de ha félbeszakítom, amit néha kénytelen kelletlen megteszek, pedig tudom, hogy néha annyira nem örül neki, hogy nem is akarja folytatni, pedig megsértődni nem szokott, mert azt nem bírja mástól se, és én sem, nos az ő kedvéért most kipróbáltam ezt a módszert, de nem hiszem, hogy alkalmazom, mert mire a feléig érek, már elfelejtem az elejét. Na ezért szakítom félbe.
Most fáradt az agyam. Is.

2010. november 3., szerda

Shannon több oldalról


A fülbevaló.

Shannon

Részlet a legújabb fülbevalómból.
 
Clock Widgets